Simanja dan Sicomel

Simanja dan Sicomel

Followers

Friday, November 26, 2010

"DREAM FOR 2011"

Bila masuk tahun baru mesti org akan bercakap tentang azam tahun baru. Aku pula bila masuk tahun baru, aku akan ada wish list aku sendiri. Prinsip hidup aku.."Angan2 biar setingggi langit, kalau tak dapat, setinggi gunung pun jadilah" bagi aku target tu penting...usaha juga penting...kat bawah tu 10 list what to achieve for 2011.
1. Nak lunaskan hutang...(tak semuapun separuh pun ok)
2. To become a wonderful wife and mom
3. To be a good engineer
4. Nak pakai pakaian yang kemas dan selesa ke pejabat
(no more tangkap muat)
5. Berjimat cermat selagi boleh (tapi xnak jadi kedekut)
6. Nak deco bilik rayyan cam gambar kat bawah ni. (tapi pokok tu tak la kot)

7. To have a nice kitchen cabinet as below pict.


8. To have simple and "cool" bedroom....eemmmmm

9. To have simple landscape from

to become.....

10. Plan to be a part time biz. person..(dapat cari duit lebih untuk mencapai impian next year ni)

Harap apa yang dilistkan kat atas ni akan menjadi realiti. Yakin BOLEH! Usaha..usaha..usaha..
This year punya 10 wish list almost achieve:
1. To have MPV car (sekarang dah pakai Nissan Grand Livina)
2. Nak beli rumah semi D. (sekarang dah duduk pun)
3. Go to oversea (dah pergi dah walaupun hanya singapore-itupun sbb ada exibition)
4. Nak pakai handphone baru( pakai E71 jer..he he he)
5. Nak jadi seorang yang sabar (tak panas baran dah, takde anak buah yg ke tengking tahun ni)
6. Memperbaiki hunbungan sesama manusia. (taknak gaduh2...tak suka)
lagi empat tu tak tercapai. So masukkan dalam wish list tahun depan 2011.
Apa2 pun aku tetap bangga dengan achievement aku....gentar gak aku ni nak lunaskan
wish list tahun depan nih....uuuuuuhhh kena kuatkan semangat nih.

1 comment:

Ein Auzai'y said...

wah..good..everything are archive...